Tech

Ütős kamerákkal jön a Xiaomi új mobilja

A legfrissebb információk szerint a megfizethető mobilokat kínáló Redmi márka alatt új modelleket jelent be a Xiaomi augusztus 29-én, méghozzá a Redmi Note 8 és a Redmi Note 8 Pro mobilokat. Ez a dátum Kínára érvényes, az indiai rajtról még nem tudni. A gyártó pár specifikációt is elhintett már a kínai Weiboo nevű közösségi oldalon, sőt egy promóvideót is közzétettek, amin az alapmodell hátlapja teljes fényében megmutatkozik.

A videó alapján igaznak tűnik a korábbi pletyka, miszerint négy kameraszenzort kap a modell, amelyek vertikálisan helyezkednek el a hátlap közepén. A negyedik érzékelő egy ledes villanó lehet. A rendszer különlegességét adhatja, hogy a Pro-variáns  lesz az első olyan Redmi telefon, aminek a hátulján egy 64 megapixeles főszenzor lesz, ám az alapmodellen egy 48 megapixeles ISOCELL Bright GM2 tölti be ezt a szerepet.

Az pedig már egészen biztos, hogy fehér, zöld, piros és kék színben is választható lesz a készülék, aminek házát üveg borítja majd – meglehet, hogy Gorilla Glass 5. A hátlapon viszont nincs nyoma ujjlenyomat-olvasónak, ez a kijelző alá kerülhet. Ezzel a Note 8 lenne az első Redmi mobil, amin alkalmazzák a megoldást. Úgy tűnik továbbá, hogy a mobil belsejébe Helio G90T kerül a belsejébe, 6-8 gigabájt rendszermemória társaságában, és a készülékház belsejében rejtőzik majd az előlapi kamera is.

A Xiaomi már 108 megapixeles kamerát tervez a mobiljaiba
Még 64 megapixeles szenzorral szerelt készülékek sem kaphatók, de a kínai gyártó már ennél is tovább lépne.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik