Tech

Ez a macskás videó tartja most lázban az internetet

1,4 millió lájk, közel 7 millió megtekintés, több ezer komment, és az internet minden szegletében felbukkanó videó. A 17 éves Jade Taylor-Ryan valószínűleg nem is sejtette, hogy mit indít útjára, mikor a TikTok nevű alkalmazással készített egy alig 12 másodperces felvételt, amiben a macskája látható, miközben a Chordettes 1954-es slágere, a Mr. Sandman szól a háttérben. Az amerikai tinédzser nemrég regisztrált be a fiatalok körében népszerű szolgáltatásba, és egy, a TikTokon hónapok óta népszerű mém ihlette a munkáját, amihez egy specális, a felvételt kilenc ablakra osztó effektet használt.

A macskáknak persze mindig nagy sikere van az interneten, de a kreatív megoldás és a fülbemászó zene az átlagosnál is nagyobb hatást gyakorolt az internet népére, akik vírusként kezdték el terjeszteni Jade videóját. Ami nem csoda, hiszen van valami megbabonázó a videóban: ha az ember egyszer lekattintja a felvételt, után önkéntelenül is vágyat érez arra, hogy újra és újra megtegye.

A felvételnek eredetileg otthont adó, a fiatalok körében hihetetlenül népszerű TikTok egy olyan okostelefonos applikáció, ami mindössze 15 másodperces videók készítésére ad lehetőséget, majd a felhasználók zenékkel és hangeffektekkel turbózhatják fel a rövid mozgóképet, illetve itt is használhatók különböző matricák, speciális szűrők és filtereket, a végeredmény pedig kommentelhető és megosztható. Az alkalmazás jelenleg az Instagram és a Facebook legnagyobb riválisa, és a szolgáltatás mögött álló cég nemrég jelentette be, hogy saját okostelefon piacra dobását tervezi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik