Tech

Saját térképe lesz a Huaweinek

Az elmúlt pár hónapban nyilvánvalóvá vált, hogy a Huawei komoly erőforrásokat áldoz arra, hogy minél jobban függetlenedjen a Google szolgáltatásaitól, ami nem meglepő annak fényében, hogy az amerikaiak májusban tiltólistára tették a kínai céget. Ennek eredményeként a sencseniek nemrég be is mutatták már évek óta fejlesztés alatt álló saját operációs rendszerüket.

A következő komoly lépés is körvonalazódik, a Huawei saját navigációs rendszert fejleszt, amit a Google Maps egyfajta alternatívájának szánnak. A Map Kitet már októberben bemutathatják a kínai állami tulajdonú China Daily portál szerint. Igaz, ezt a szolgáltatást nem a végfelhasználóknak szánják, hanem a fejlesztőknek, akik ezen alapulva fejleszthetnének különféle applikációkat. A források szerint az orosz Yandex és a Booking Holdings is igényt tartanának a jövőben a Map Kit használatára.

Zhang Pingan, a Huawei fogyasztói üzletágának felhőszolgáltatásokért felelős elnöke a China Daily számára elárulta, hogy a Map Kit valós idejű közlekedési információk követését is lehetővé teszi majd, továbbá nagyon fejlett navigációs rendszerként írta le az eszközt, ami a kiterjesztett valóságot is támogatja.

(Kiemelt kép: AFP)

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét
Az új operációs rendszer operációs rendszer számos eszközt képes kiszolgálni, így az okostelefonok mellett tévéket, notebook-okat, okosórákat és egyéb kiegészítőket is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik