Tech

Itt vannak a legjobb Google-funkciók, ha utazni készül

A hosszú hétvége közeledtével sokan döntenek úgy, hogy útra kelnek. Mivel manapság a napjaink része a Google, ezért sokan már alapvető eszközként nyitják meg ilyenkor a Google Térképet, ami számos olyan, kevésbé ismert funkciót is tartogat, amik megkönnyítik az utazásokat. Még kevesebben ismerik a Google Utazás nevű szolgáltatást, amivel rövid idő alatt a legjobb repülőjegyárat és szállást is megtalálhatjuk. Mutatunk pár funkciót, ami jól jöhet!

Térképek offline

Ha olyan helyre utazunk, ahol lassú az internet, költséges a mobiladat-forgalom, vagy nem lesz internetkapcsolat, érdemes előre lementeni a kívánt területet a Google Térképről a mobilunkra, hogy offline állapotban is könnyedén tájékozódhassunk. Ehhez indulás előtt csatlakozzunk netre, majd nyissuk meg a Google Térkép alkalmazást, és jelentkezzünk be a Google fiókunkba.

Forrás: 24.hu

Keressünk rá a pontos úti célra, majd a képernyő alsó részén koppintsunk a hely nevére vagy címére, majd a „Letöltés” lehetőségre. Induláskor a Menü „Offline térképek” pontjából válasszuk ki a vonatkozó térképet és indíthatjuk is a navigációt a megszokott módon.

Parkolóhely mentése

Ismeretlen környéken parkolunk és jó lenne keresgélés nélkül visszatalálni az autóhoz? Parkolás után elmenthetjük a parkolóhelyet, amihez a Google Térkép alkalmazáson belül csak a helyet jelölő kék pontra kell kattintani, majd kiválasztani a „Parkolóhely mentése” opciót. A navigáció pedig visszavezet az autóhoz, amikor indulnánk tovább.

Közeli helyek felfedezése

Ha rendben megérkeztünk a kiszemelt helyre, kezdődhet a környék felfedezése! Belföldi és külföldi kiruccanás esetén egyaránt hasznos segítség lehet a Google Térkép „Közeli helyek keresése és a környék felfedezése” nevű funkciója, mellyel az aktuális tartózkodási pontunk közelében lévő érdekes és nevezetes helyeket, helyi eseményeket, népszerű éttermeket és szabadidős tevékenységeket fedezhetjük fel – például a közeli múzeumokat, az új éttermeket vagy a népszerű bárokat és klubokat.

Forrás: 24.hu

A könnyebb választást segíti, hogy a kiválasztott helyek mellett rögtön láthatunk egy rövid leírást és értékelést is. A keresés során a „Közeli” gombra nyomva, majd a hely típusát megadva (például benzinkút, étterem) az alkalmazás felkínálja a legközelebbi eredményeket.

A járatkeresés is egyszerűbb

Ha pedig úgy döntünk, hogy a hosszú hétvégét külföldön töltjük, jól jöhet a Google Járatkeresője, amellyel egyetlen felületet használva, egyszerűen és gyorsan kereshetünk és foglalhatunk repülőjegyet, így a legjobb ajánlatokat láthatjuk az adott úti cél és utazási időpont tekintetében. Az eszköz azt is megmutatja adott járattal kapcsolatban, hogy a jegy ára alacsonynak, közepesnek vagy magasnak számít a múltbeli járatok jegyárainak alapul véve, illetve előrejelzi, ha az árak hamarosan emelkedni fognak vagy már nem lesznek alacsonyabbak.

Forrás: Google

A Szállodák lehetőség használatával szállást kereshetünk, összehasonlíthatjuk a rendelkezésre álló szállásokat, és szobát foglalhatunk az utazás időtartamára. A szállodák ár, hely, értékelés és kategória szerint szűrhetők, megtekinthetjük a szállodával kapcsolatos információkat, például a fotókat és a véleményeket, a Google foglaláskezelő partnereinek valamelyikével pedig szobát is foglalhatunk.

Ezt kapcsolja be azonnal a Google-fiókjában, ha még nem tette volna!
Szánjon pár percet a fontos beállításokra, így később nem fog lesz oka bánkódni amiatt, hogy feltörték a fiókját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik