Tech

Hamis SPAR-kuponokkal verik át a netezőket

Hamis SPAR-utalványokkal próbálják becsapni a magyar netezőket szélhámosok, hívta fel a figyelmet az üzletlánc hivatalos Facebook-oldalán. A Spar Magyarország Kft. feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettesek ellen, illetve megosztották a hamis kupon képét is. Ha ilyen 25 ezer forint értékű utalványt kínálnak fel Önnek, ne dőljön be neki, semmiképp ne adjon meg személyes adatokat, e-mail címet a csalóknak!

A visszajelzések szerint a kuponokat elsősorban a Facebookon keresztül terjesztik. A csalók azt kérik a felhasználóktól, hogy válaszoljanak három kérdésre, illetve lájkoljanak és osszanak meg egy bizonyos oldalt, ami látszólag egy 7 napos ingyenes próbaidőszakot kínáló „pickaflick” nevű filmstreamelő szolgáltatás. Valójában egy adathalász oldalról van szó, amin keresztül kártyaadatokat próbálnak ellopni a bűnözők.

Az ilyen jellegű ajándékokkal, nyereményjátékokkal mindig óvatosnak kell lenni a neten. Ugyanezen a héten a UPC, a Digi, a Telekom előfizetői is jelezték, hogy böngészőjük hamis, adathalász weboldalra irányította át őket, ahol a kiberbűnözők nyereményjátékkal  próbáltak kicsalni tőlük bankkártyaadatokat.

Kedves Vásárlóink!Az elmúlt napokban különböző online felületeken a képen látható kupont kezdték el ismeretlenek…

Közzétette: SPAR Magyarország – 2019. augusztus 1., csütörtök

(Kiemelt kép: Michal Fludra/NurPhoto)

Veszélyes adathalász-kampány söpör végig a magyar netezőkön
Netszolgáltatók nevében próbálnak kicsalni kártyaadatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik