Tech

Irtó ciki, hogyan bukott le a videós, aki fiatal lánnyá maszkírozta magát

A kínai vlogger, „Your Highness Qiao Biluo” rajongóinak egy része elpártolt a művésznőtől, miután egy technikai hiba után fény derült arra, hogy az általuk követett, angyalarcú és csinos lány valójában egy középkorú nő, aki alaposan átmaszkírozta magát szépítő filterekkel a közösségi médiában megosztott képein és rövid videóin, hogy fiatalabbnak és csinosabbnak tűnjön.

Balra egy filterezett képen, jobb oldalt pedig teljes valójában látható a videós. Forrás: Douyu

A Twitch-hez hasonló, Douyu nevű platformon közvetítő, több mint 100 ezer rajongóval rendelkező videós azzal vált gyanússá, hogy az élő közvetítések alatt sosem mutatta az arcát. A múlt heti leleplező adásban is egy rajzfilmfigurával takarta ki a fejét, míg egy másik videóssal, Qingzivel (a a videón bal oldalt látható) beszélgettek.

A rajongóknak kezdett egyre gyanúsabbá válni, hogy Biluót sosem látták még teljes valójában mozgásban, ezért arra kérték, mutassa meg igazi arcát. Ő ezt elutasította, de hozzátette, hogy ha elég pénzt fizetnek a nézői, akkor leleplezi magát. „Nem mutatom meg az arcomat addig, míg nem gyűjtök össze 100 ezer jüant. Egyébként jól nézek ki” – közölte nézőivel.

Bal oldalon Qingzi, jobb oldalt pedig a kitakart arcú Biluo. Forrás: DouYu

A több mint négymillió forintnak megfelelő összeg nem jött össze, mert útközben egy kis technikai baki adódott, pedig volt, aki egymagában másfél millió forintnak megfelelő jüant utalt át kedvencének. Még a végösszeg elérése előtt a takarás teljesen eltűnt egy glitch miatt, ezzel felfedve Biluo csupasz arcát, aki láthatóan legalább egy évtizedet lefaragott valós megjelenéséből. A videós ebből nem is vett észre semmit addig, míg a nézők nem kezdték el bombázni hozzászólásokkal. Számos addigi követője az események hatására visszavonta tőle a támogatást és le is iratkoztak a csatornájáról.

Nem ez az első baki, amikor a filterek használata kellemetlen helyzetet idéz elő. Saukat Juszafzaj pakisztáni miniszterért rajongani kezdett az internet, miután sajtótájékoztatóját véletlenül a macskás filterrel bekapcsolva közvetítették pártja a Facebook-oldalán.

Macskás filterrel az arcán tolta az élő közvetítést a Facebookon egy pakisztáni miniszter
Cuki cicusfülecskékkel a fején tartott sajtótájékoztatót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik