Tech

A Huawei megint elhalasztotta a méregdrága hajtogatható mobil megjelenését

A Huawei meg júniusban erősítette meg, hogy szeptemberre csúsztatja el Mate X nevű hajtogatható okostelefonjának megjelenését, minőségbeli követelményeknek való megfelelésre hivatkozva. A cég szóvivőjének elmondása szerint elővigyázatosabban közelítik meg saját terméküket azóta, hogy a konkurens Samsung Galaxy Fold modelljének paneljével már rögtön gondok adódtak az első éles tesztek során.

A legutóbbi hírek szerint a Samsung eszköze szeptemberben akár már piacra is kerülhet a kezdeti kellemetlenségek után, ám a Huaweinél nem biztos, hogy ilyen hamar megtörténik a bevezetés. He Gang, a Huawei  mobilokért felelős üzletágának egyik vezetője egy interjúban arról beszélt, hogy a Mate X még mindig nincs olyan állapotban, hogy ki lehessen adni.

„Mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy a Huaweijel szemben támasztott minőségi elvárások nagyon magasak. Ha úgy gondoljuk, hogy nem felelünk meg, nem engedünk piacra terméket. Nagyon sokat fektettünk be a Mate X-be. Hogy a Samsung mikor adja ki a saját eszközét, nem elsődleges szempont számunkra. Magas minőségű termékeket biztosítunk jó felhasználói élménnyel.” – fejtette ki a vezető. Hozzátette, hogy szembesültek pár olyan technikai problémával is, amiket első ránézésre lebecsültek.

A nyilatkozat bár meglehetősen finoman fogalmaz, többen is úgy sejtik ez alapján, hogy a felhasználók nem mostanában kapják kézhez a hajtogatható modellt, így végül tényleg a Samsungnak sikerült az előzés. Az eddig bejelentett specifikációk alapján a különleges hibridben egy Kirin 980 processzor és Balong 5000 modem kap helyet, 8 GB RAM, 512 GB tárhely, és egy 4400 mAh-es aksi társaságában, 55 wattos gyorstöltéssel, amiért 2299 eurót (több, mint 730 000 Ft, adók nélkül), azaz egy kisebb vagyont kell majd kicsengetni.

A Huawei a Samsungra fogja saját hajtogatható mobiljának késését
Június helyett szeptemberben jelenik meg a Mate X.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik