Tech

Ezzel a trükkel garantált idegbajt hozhat a kollégáira

Amennyi könnyebbséget, sokszor épp annyi bosszúságot is tud hozni életünkbe a technológia. A Microsoft egyik keze ad, a másik elvesz, amikor egy kékhalál fogad minket, vagy váratlanul frissíteni kezd a Windows, szinte mindenkinek van egy olyan története, amikor ez a két jelenség az idegbajt hozta rá. A frissítés különösen munkaidőben idegesítő, hiszen az ember semmi mást nem tud tenni, mint kivárni a művelet végét.

Forrás: fakeupdate

A várakozásnál már csak az rosszabb, ha a frissítés egyáltalán nem akar véget érni. Rosszmájú viccelődők ezt kiaknázva létrehoztak egy trükkös weboldalt, a fakeupdate-et, amivel garantáltan a frászt hozhatjuk arra, aki nem volt elég előrelátó, és nem zárta le ebédidőben a gépét.

Mutatjuk, mit kell csinálni (kivéve, ha a főnökünkről van szó):

  • Látogassunk el a fakeupdate.net oldalra!
  • A jobb oldali listából válasszuk ki azt a képet, ami a legjobban megtetszik. Operációs rendszerre lebontva találhatunk frissítő és lefagyó képeket – ha realisztikus hatást akarunk elérni, akkor a gépen tényleg futó rendszernek megfelelőt keressünk, de a még érdekesebb hatás érdekében kipróbálhatunk egy Windows 10-es gépen mondjuk Windows 98-as beragadt frissítést, vagy akár Mac OS X hibaképernyőt is.
  • Kattintsunk a képre, majd amikor a böngészőben megjelenik a hibaképernyő, nyomjuk meg az F11 gombot – ezzel teljes képernyős módba állítjuk a böngészőt, tehát úgy tűnik majd, hogy a hiba tényleg magán a gépen található.
  • Várjuk meg, míg a kolléga visszaül a géphez, és kövessük figyelemmel, ahogy felhúzza magát.
  • Esetleg javasoljuk neki ártatlan arccal, hogy nyomjon egy Entert – ekkor ugyanis egy újabb hibaképernyő bukkan fel.

(Kiemelt kép: iStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik