Többet szexel az a fiatal, aki sokat mobilozik

De többször érzi magát depressziósnak és szorongónak is.
Kapcsolódó cikkek

Egy friss kutatás szerint azok az egyetemisták, akik sok telefonhasználatról számolnak be, azt is elismerik, hogy gyakran változtatják a szexuális partnerüket, és a statisztikák alapján rosszabbak a jegyeik is – írja a BBC.

Három amerikai egyetem, a Chicagói, a Cambridge-i és a Minnesotai közös kérdőívét 3400 egyetemista és főiskolás töltötte ki. A cél az volt, hogy kiderüljön, milyen hatása van a sok telefonhasználatnak a fiatalok mentális egészségére. Kiderült, hogy a sok mobilnyomkodás egyáltalán nem árulkodik jóról.

A kérdőívből kiderült, hogy azok, akiknek az elmúlt 12 hónapban kettő vagy több szexuális partnerük volt, rendszerint többet is használták a telefonjukat egy nap, méghozzá úgy, hogy saját maguk is elismerik: olyan sokat, hogy az már problémákat okoz számukra a mindennapokban. Érdekes, hogy ötből egy fiatal mondta azt, hogy túl sokat használja a telefonját, közülük pedig 60 százalék volt nő.

Fotó: Thinkstock

A túl sokat telefonozók közül került ki a hat vagy több szexuális partnerrel rendelkezők nagy része – kétszer annyi fiatal, mint abból a csoportból, akik nem használták túl sokat a mobiljukat.

Kiderült az is, hogy a sokat telefonozók gyakrabban isznak alkoholt, valamint magasabb közöttük a depressziósok és a szorongók aránya is.

Persze ez még nem jelent ok-okozati összefüggést, valójában rengeteg dolog befolyásolhatja mindegyik tényezőt. A kutatók szerint előfordulhat, hogy a többet telefonozók a randiappokat használják, és ezért váltogatják gyakran a partnereiket, vagy egyszerűen nem figyelnek annyira a társas kapcsolataikra a mobilnyomkodás miatt, és nem tudnak fenntartani egy kapcsolatot miatta. De az is előfordulhat, hogy a kettő lazábban függ össze egymással, mint ahogy ez a kutatásból látszik. Az biztos: érdemes további kutatásokat végezni ebben a témában, nagyobb résztvevőszámmal.