Tech

Itt a Huawei első felugró kamerás mobilja

Újító kameramegoldással rajtol a középkategóriában a Huawei legújabb készüléke, a gyártó első pop-up fotózási megoldásával. A P smart Z előlapi lencséje fényképezéskor egy másodperc alatt kiemelkedik, majd vissza is húzódik a telefonba. A felugró kamerát a Huawei saját fejlesztésű motor- és emelőrendszere működteti, amellyel a gyártó elegánsan oldja meg az előlapi kamera elhelyezését, és egyben kibővíti a kijelző hasznos területét.

A P smart Z előlapi kamerájának szoftverét mesterséges intelligencia támogatja, aminek köszönhetően nyolc fényképezési alaphelyzetet képes felismerni, többek között a kék eget, a zöld környezetet, a belső helyszínt vagy a havas tájat. Az 1,0µm pixelek és az F/2.2 rekeszidő segítségével problémamentesen igazítja a megvilágítást és a hátteret portrék készítésénél, továbbá szépítő algoritmusokat és 3D-s portrémegvilágító effekteket is kínál. A megvilágítás és a szépítő effektek kiválasztásakor a készülék vizsgálja a felhasználó egyéni jellemzőit is (bőrtónus, hajszín stb.), és a beállításokat ennek megfelelően kiegészíti.

A kipattanó kamera a tesztek alapján százezer műveletet is kibír károsodás nélkül, valamint a 12 kg-os nyomásnak is ellen tud állni. A gyártó intelligens leejtés elleni védelemmel is felszerelte a készüléket, amely automatikusan érzékeli, ha a P smart Z szabadesésben van, és azonnal visszahúzza a kamerát, így csökkentve a leejtés esetleges káros következményeit.

A P smart Z duál hátlapi kamerarendszerének 16 megapixeles lencséje 6P-kialakítással (hatlencsés műanyag elrendezés) több fotont képes megörökíteni, így javítja a képek tisztaságát, a kontrasztot és a felvételek részletgazdagságát is. A lencse F/1.8 rekeszidejének köszönhetően ötven százalékkal több fényt enged be, mint F/2.2 rekeszidő esetén, valamint gyorsabban képes fókuszálni, emellé társul egy 2 megapixeles mélységérzékelő szenzor is.

Galéria
Forrás: Huawei

A megoldásnak köszönhetően a P smart Z 6,59 hüvelykes kijelzőjén nincsenek sem lyukak, sem notch. Az előlapi kamera, a fülhallgató és a fényszenzor áthelyezésével a készülék 19.5:9-es képarányúvá vált, így a 2340×1080 Full HD kijelző az okostelefon 91 százalékát teszi ki. A mobilt 85 százalékos színskála és 391 képpontsűrűség jellemzi. A majdnem káva nélküli látvány mellett a készülék vigyáz a felhasználó szemének épségére is: az okostelefon fejlett Szemvédelem funkciója kiszűri a káros kék fényeket, így védi a szemet a kifáradástól.

A készülék belsejébe egy 12 nm-es Kirin 710F chipkészlet kerül, ami nyolcmagos architektúrájával nagy teljesítményre és energiahatékonyságra képes. A készülék akkumulátora 4000 milliamperórás.

A P smart Z július 1. és 15. között Éjfekete, Zafírkék és Smaragdzöld színekben, bruttó 94.990 Ft-os javasolt fogyasztói áron előrendelhető a magyarországi kiskereskedőknél.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik