Tech

Maguktól törlődnek adataink a Google újításával

A Google szerdán elkezdte világszerte elérhetővé tenni májusban bejelentett legújabb funkcióját, amivel a felhasználók egyszerűbben törölhetik mobilon internetes és alkalmazástevékenységeiket. A felhasználóknak eddig is lehetőségük volt bizonyos típusú adatokat manuálisan törölni, de az újításnak köszönhetően már automatán megtörténik mindez.

Egyszerűen nyissuk meg a mobilos Google-appot, vagy valamelyik Google-szolgáltatást, és keressük meg a profilunkat jelző kört a jobb felső sarokban. Erre rábökve válasszuk a  Search Activity (Keresés-tevékenységek) pontot, ahol bekapcsolhatjuk az internetes és alkalmazástevékenységek automatikus törlését.

Forrás: 24.hu

Az Internetes és alkalmazástevékenységek a Google-szolgáltatásokban (pl. Térkép, Keresés és Play) végzett tevékenységeket tartalmazza. Emellett a Google-szolgáltatásokat használó webhelyeken, alkalmazásokban és eszközökön végzett tevékenységeit is ide mentheti a rendszer. A fiók alapbeállítása, hogy az adatokat addig őrzi meg a Google, amíg azokat mi magunk nem töröljük manuálisan, ezt változtathatjuk meg úgy, hogy 8 vagy 3 hónap után történjen automatikus törlés. A beállítás asztali böngészős felületen keresztül is elérhető ezen a linken.

Ahogy a cég is felhívja rá a figyelmet, a megőrzött tevékenységek segítségével a felhasználó számára személyre szabottabb szolgáltatást tudnak nyújtani.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

A cikkhez ide kattintva szólhatsz hozzá.
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.