Tech esport

Olyat tud az új Call of Duty, amire a sorozat életében még nem volt példa

Ahogy arról tegnap beszámoltunk az Activision kiadó és az Infinity Ward fejlesztőcsapat hivatalosan is bejelentette a 2019-es Call of Duty epizódot, ami október 25-én kerül majd a boltokba, méghozzá Modern Warfare alcímmel. A széria ezzel visszatér a legsikeresebb alsorozatának világához, ami többek között azt jelenti, hogy a sztori ismét napjainkban fog játszódni, újra itt van a legendás Captain Price, sőt ezúttal nemcsak hivatásos katonák bőrébe bújhatunk, de a legújabb információk szerint lesznek olyan küldetések, amikor szabadságharcosként kell helyt állnunk.

Újra lesz tehát single player kampány, természetesen nem maradunk multiplayer nélkül sem, és az egyik legérdekesebb információ az új résszel kapcsolatban, hogy a sorozat életében először megvalósul a cross-play, azaz a többszereplős módban a PC-s és konzolos játékosok egymás ellen is megmérkőzhettek. Korábban ugye minden CoD esetében, ha valaki elindította a multit, akkor csak a saját játékostáborával kerülhetett össze: PC-s csak PC-s játékosokkal, konzolos csak konzolosokkal.

Ennek lesz most vége, habár a fejlesztők azt egyelőre nem részletezték, hogy pontosan hogyan fog működni a rendszer. Tehát azt még nem tudjuk, hogy PC-s, PlayStation 4-es és Xbox One-os játékosok együtt játszhatnak-e, vagy arról lesz szó, hogy a PC-sek egyes szervereken xboxosokkal, míg más szervereken playstationösökkel találkozhatnak. Persze simán lehet, hogy megvalósul a nagy össznépi háború, ahol mindenki játszik mindenki ellen, hiszen a Fortnite például képes összeereszteni mind a három platform játékosait – a megjelenés előtt nyilván ezek a részletek is tisztázódni fognak.

További örömhír, hogy a 2019-es Call of Dity: Modern Warfare szakít a több éve bevezetett szezonbérletes (season pass) rendszerrel, azaz a megjelenés után nem lesznek fizetős tartalmak (pályák, játékmódok, egyebek), hanem a fejlesztők ingyenes extrákkal fogják bővíteni a programot, amik minden olyan játékos számára elérhetők lesznek, akik megvásárolták az alapjátékot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik