Tech

A szerdai hajóbaleset okán a Vodafone nem számlázza ki a dél-koreai roaming díjakat

Szerda este két hajó összeütközött a Dunán a Margit híd magasságában. Az egyik hajó, a Hableány elsüllyedt: 35 ember volt a fedélzeten, köztük 33 dél-koreai turista és idegenvezető, illetve a kétfős magyar személyzet. Lapunk információi szerint heten meghaltak, hét embert kórházba szállítottak, főleg kihűléses tünetekkel, 21 emberről pedig továbbra sincs információ, a hatóságok nagy erőkkel keresik őket.

A rendkívüli helyzetet követően a Vodafone a Facebookon együttérzését fejezte ki a hajóbaleset minden sérültje és áldozatainak hozzátartozói felé. Bejelentették továbbá, hogy a hálózatunkon roamingoló, dél-koreai SIM kártyákról szerdán, csütörtökön és pénteken (05.29-31.) bonyolított roaming forgalmat (hanghívásokat, SMS- és adatforgalmat) nem számlázzák ki dél-koreai partnerszolgáltatóik felé.

A Vodafone saját, számlás ügyfelei által dél-koreai számokra ugyanezen időszak alatt indított nemzetközi normál díjas hívások és SMS-ek díja bruttó 10 000 forintig a havi számlán kerül jóváírásra, feltöltőkártyás ügyfelek esetén pedig 05.30-án 15:00-tól 05.31-én éjfélig ugyanezen hívások- és SMS-ek szintén bruttó 10 000 forintig nem kerülnek levonásra az egyenlegből. A fentiek magyar idő szerint értendők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik