Tech

Egy napig ingyen parkolhatunk

Már kétéves a magyar Parkl applikáció, ez alkalomból egy napig ingyen parkolhatunk az egész országban.

Tavalyelőtt írtunk először arról a magyar alkalmazásról, amivel kicselezhető a budapesti parkolási káosz: a Parkl segítségével a hétköznapi autósok elől elrejtett, kihasználatlan parkolóhelyek válnak elérhetővé, ugyanis vele olyan szállodák és irodaházak garázsai is használhatók, ahová egyébként nem lehetne bejutni.

A két éve működő hazai mobilalkalmazás amellett, hogy folyamatosan bővíti partnereinek számát, az elmúlt hónapokban jelentős mértékben kiszélesítette szolgáltatásainak körét is. Így már egy alkalmazáson belül kínál szerteágazó megoldást a parkolásra és az elektromos töltésre is.

Az elmúlt időszakot ingyenes parkolással ünnepli a cég május 30-án, csütörtökön, ami minden budapesti zárt téri partnerüket, valamint az összes fizetőövezetes parkolózónát is érinti az egész országban.

Az ajánlat egy egyszeri parkolás erejéig tart, felhasználói fiókonként 2000 Ft-os keretösszegig az egész országban.

A keretösszeg minden regisztrált felhasználó rendelkezésére áll május 30-án, csak a PARKL1 kódot kell beírni a Beállítások/Kuponok menüpontban aznap éjféltől másnap éjfélig. Ezt követően az első parkoláskor automatikusan felhasználja a rendszer az adott kódot.

Hogyan működik a Parkl?

A Parkl térképen mutatja a rendelkezésre álló zárt téri parkolóhelyeket – köztük a nagyközönség számára korábban rejtett szállodák, irodaházak, társasházak garázsait – melyek nagy részét csak az applikáción keresztül tudjuk elérni. Amellett, hogy megkímél minket a készpénzes fizetéstől, nem kell bajlódnunk a ki-bejutással, illetve a papíralapú parkolójegy váltással sem, hiszen az app automatikusan nyitja a parkolóház sorompóját. Ha pedig végeztünk, akkor nem kell aprókat keresni és az automatánál várni.

ITT TÖLTHETI LE:

iOSAndroid

Az alkalmazáshoz eddig közel 80 budapesti partner csatlakozott, amellyel szinte az egész fővárost lefedik, de persze a partneri megállapodások köre még mindig folyamatosan bővül.

Év elejétől köztéri parkolással is kibővült a Parkl: ezzel az egész ország területén minden fizetős parkolózónában lehet az appon belül bankkártyával fizetve parkolni, amely nem zárol előre összeget és egyenlegfeltöltés sem bonyolítja a használatát, csak a végösszeget vonja le a parkolás végén. Az automatikus megújítás funkció bekapcsolásával nem érhetnek minket kellemetlen meglepetések a lejárt parkolással járó büntetés miatt: mindig értesülhetünk az aktuális parkolásunk végéről és annak újraindításáról is.

Így cselezhető ki a budapesti parkolási káosz
Egy új alkalmazás segítségével a hétköznapi autósok elől elrejtett, kihasználatlan parkolóhelyek válnak elérhetővé.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik