Tech

Úgy tűnik, a Panasonic mégsem szakít a Huaweijel

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban Japán egyik legnagyobb szórakoztató elektronikai cége, a Panasonic egy olyan közleményt tett közzé, ami szerint az amerikaiak feketelistája miatt ők is felfüggesztik üzleti kapcsolatukat a kínai Huaweijel és annak partnereivel. Ugyan az oszakai cégnek nincsenek gyártósorai az Egyesült Államokban, de az amerikaiak tiltása vonatkozik minden olyan termékre, ami legalább 25 százalékban tartalmaz az államokból származó technológiát.

Nem tudni, hogy ez minek a számlájára írható, de pár órával később újabb közlemény jelent meg a Panasonic kínai weboldalán, amiben már az olvasható, hogy továbbra is minden folyik a maga medrében.

A Panasonic jelenleg is szállít a Huaweinek. Az online médiában keringő hírek egyszerűen nem igazak. A Huawei mindig fontos partnere volt a Panasonicnak. Azzal, hogy Kínát segítjük, mi is növekedhetünk Kínában”

– írja a japán cég.

A Huawei ezután megköszönte a Panasonic támogatását, és egyben minden olyan globális beszállítóét is, akik hosszú ideje segítik őket a növekedésben.

(Kiemelt kép: KAZUHIRO NOGI / AFP)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik