Tech

Megváltoznak az értékelések a Google Play áruházban

A Google Play felhasználói nemsokára jelentős változásra figyelhetnek fel a digitális áruházban, aminek köszönhetően a jövőben mindenki reálisabb képet kaphat egyes appok minőségéről. A keresőcég idei I/O fejlesztői konferenciáján jelentette be, hogy átalakítja értékelési rendszerét: az app osztályzatát úgy határozza majd meg az algoritmus, hogy a friss és relevánsabbnak ítélt értékelések többet számítanak, mint amiket több hónappal ezelőtt adtak a felhasználók.

Kobi Glick, a Google Play termékfejlesztési vezetője szerint a fejlesztőknek ez azért előnyös, mert a megjelenő értékelések a legfrissebb verziókra reflektálnak, és nem az akár több évvel ezelőtti kezdetleges változatok minőségére. A felhasználók pedig reálisabb képet kaphatnak arról, hogy a változtatások hatására mennyit javult a felhasználói élmény. Az új rendszer augusztustól élesedik.

Az Apple két éve lépett hasonlót, amikor lehetővé tette, hogy a fejlesztők egy új frissítés kiadásakor töröljék az App Store-os adatlapokról az addig beérkezett visszajelzéseket.

(Kiemelt kép: AFP)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik