Tech

Egy üvegszekrényre hasonlít a Panasonic átlátszó OLED-kijelzője

A Panasonic a világ legnagyobb bútor és életstílus kiállításán, a Salone del Mobilén mutatta be átlátszó OLED kijelzőkoncepcióját, amint a svájci Vitra bútormárka standjának részeként állították ki.

Az átlátszó panel egy üveges szekrényre hasonlít, mivel egy fa keret foglalja magába a látszólag sima üveglapot, ám amikor bekapcsolják a készüléket, élénk OLED megjelenítővé változik.

A koncepció a Panasonic és a Vitra koncepcióprojektjének az eredménye. Míg a Vitra a bútorokkal és tértervezéssel kapcsolatos szaktudását, addig a Panasonic a technológiáját adta a projektbe. Ennek eredményeként született számos ötlet arról, hogyan lehet az új technológiákat arra használni, hogy az audiovizuális eszközök szerves részét képezzék a lakberendezésnek.

Az átlátszó OLED kijelző egy passzív tárgyból alakul át egy eleven, dinamikus elemmé, és válik lakberendezési tárgyból egy nézhető eszközzé.

Forrás: Panasonic

A skandináv Daniel Rybakken és a Panasonic Design Kyoto által tervezett OLED kijelző fából, fémből és üvegből készült. A technológiai alkotóelemeket rafinált módon a fa keretben rejtették el, ami egyben a készülék állványaként is szolgál. Közvetlenül a keretben, szolidan bújik meg egy képélményt és hangulatot fokozó világítóegység is.

Elképesztő, de ez valójában egy kijelző – Forrás: Panasonic

A Panasonic nem közölt az átlátszó OLED kijelző kereskedelmi forgalmazására vonatkozó terveket, de azt megosztotta, hogy elemzik a készülékről kapott visszajelzéseket és felmérik a piaci igényeket. Az OLED kijelzőt április 14-ig lehet megtekinteni a Vitra standján a Salone del Mobile kiállításon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik