Tech

A Samsung szerint tíz évig senki nem szorítja le őket a mobilpiac éléről

Nemrég írtunk arról, hogy a Huawei ambiciózus tervei közt szerepel, hogy a világ vezető okostelefon gyártójává váljanak, de nem lesz egyszerű dolguk a jelenlegi tróntartóval, a Samsunggal szemben. A dél-koreaiak nem adják olyan könnyen magukat, sőt meglehetősen optimisták a jövővel kapcsolatban.

A cég elnöke, DJ Koh egy interjúban beszélt arról, hogy szerinte a következő tíz évben végig sikerül majd megtartaniuk vezető pozíciójukat a globális okostelefon-piacon, ahogy az előző évtizedben is.A vezér többek közt ezt arra alapozza, hogy szerinte továbbra is vezetni fognak innovációk és mobilos élmények terén.

A cég erősségeként kiemelte az összehajtható Galaxy Foldot, de fontos trendként említette az 5G-t és a mesterséges intelligenciát, amik Koh szerint gyorsabban fejlődnek, mint gondolnánk, és a Samsung számára is kiemelten fontosak.

Az összehajtható Samsung Galaxy Fold – Fotó: AFP

Nem meglepő, hogy a dél-koreaiak ennyire magabiztosak, hiszen egyelőre nem mutatkoznak számottevő gyengülés jelei. Tavaly év végén a Counterpoint Research adatai szerint a Samsung 18 százalékos részesedéssel uralta a piacot, őket követte 17 százalékkal az Apple, majd a Huawei 15 százalékkal.

A Gartner elemzőcég 2018-at a „Huawei évének” is nevezte, mivel a sencsenieknek elképesztő mértékben, 37,6 százalékkal sikerült növelnie eladásait, míg a Samsung és az Apple számai picivel csökkentek. Azt pedig ne felejtsük el, hogy a Huawei nem árulhatja mobiljait az Egyesült Államokban, így meglehetősen nehéz lesz felvennie a kesztyűt a Samsunggal.

A Huawei az egész világot meghódítaná
A cég közzétette a Honorral közös kettős márkastratégia főbb célkitűzéseit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik