Tech

Megszabadít a roamingdíjaktól a Viber újdonsága

Persze azért ez sem lesz teljesen ingyen.

A Viber bejelentette új Helyi Viber-szám (Local Viber Number) nevű szolgáltatását, amivel az utazók és nemzetközi üzletemberek egy adott országban olyan saját telefonszámot választhatnak, amire átirányíthatnak minden saját Viber-fiókjukra érkező hívást és üzenetet. Ezen felül a Viber hálózatán kívülről is normál tarifákon, roaming költségek nélkül fogadhatnak hívást és üzenetet, tartózkodási helyüktől függetlenül. 

A cég közleménye szerint ez több szempontból is hasznos lesz a felhasználók számára. A vállalkozásokat az ügyfeleik extra költségek nélkül érhetik el, függetlenül attól, hogy éppen hol vannak, az utazók pedig a helyi telefonszám segítségével szállást foglalhatnak, programokra jelentkezhetnek, rendezhetik egyéb utazással kapcsolatos kiadásaikat. A külföldön dolgozókkal és az utazókkal is extra költségek nélkül lehet kapcsolatba lépni távollétük alatt, helyi számukon keresztül.

Forrás: Viber

A Helyi Viber-szám funkció világszerte elérhető lesz. A felhasználók először az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Kanadában aktiválhatnak helyi telefonszámot, a közeljövőben pedig tovább bővül az elérhető országok listája, később Magyarországgal is. A Helyi Viber-szám segítségével a felhasználók korlátlan mennyiségű hívást és üzenetet fogadhatnak.

A felhasználók a Helyi Viber-számot a Viber alkalmazásban a „További” fülön, a „Helyi Viber-szám” menüpont alatt tudják aktiválni. Az indulás apropójából a Viber az első tízezer előfizetőnek élethosszig havi 1,99 dolláros bevezető díjat biztosít. A limitált bevezető díjat követően a felhasználók havi 4,99 dolláros díj ellenében vehetik igénybe a szolgáltatást, amit bármelyik hónapban ingyenesen lemondhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik