Tech

Ingyen voltak a burgerek egy mekisgép hibája miatt

Nem telik el nap olyan hír nélkül az interneten, hogy valaki ne próbálna kijátszani egy számítógépet valamilyen újszerű módszerrel. Ausztráliai fiatalok most a McDonalds egyik önkiszolgáló gépének hibáját használták ki arra, hogy ingyenburgereket kérjenek ki maguknak.

A Redditen közzétett videó szerint a gépbe elég csúnya szoftveres hiba csúszott, amit kihasználva 11 burgerrel távoztak fizetés nélkül. Videóra is vették, hogyan jön ki a matek.

Először is 10 darabot kértek a napi filléres menüből, ami összesen tíz dollárra jött ki. Ezután beállították, hogy egyikbe se kérnek húspogácsát, amivel összesen 11 dollárral olcsóbban jött ki az összeg. Erre még rátettek egy rendes burgert pogácsával, ami a maga egydolláros árával nullára egyenlítette ki a végösszeget, így az nem mínusz egy dollárra jött ki, ami valószínűleg megakasztotta volna a gépet, hanem nullára. Végül semmit nem kellett fizetniük, a gép kinyomtatta a bizonylatot és a rendelés számát.

Forrás: pleshka / reddit

A Reddit-felhasználókat megosztotta a „hackelés”, egyesek szerint nem szép módja ez annak, hogy ingyenebédhez jussanak, ráadásul értelmetlenség is, mivel húspogácsa nélkül nem igazi burger a burger, és pocsékolás az egész. Mások arra figyelmeztettek, hogy nem jó ötlet a biztonsági kamera előtt ezt másnak is kipróbálnia, mert pár hús nélküli hamburgerért nem éri meg az egész.

A pleshka nevű felhasználó elárulta, hogy korábban már találkoztak ezzel a hibával, de akkor nem szóltak róla senkinek, aztán a McDonalds három nap alatt kijavította. Akkor az üres bucikat megtömték sült krumplival. Most viszont úgy gondolták, nyilvánosságra hozzák a nagy hírt, amikor ismét felütötte a fejét a bug.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik