Tech

Minden kiderült a Xiaomi Mi 9 csúcstelefonról

Az olcsó okostelefonjairól híres Xiaomi hivatalosan is lerántotta a leplet a legújabb csúcskészülékéről, a Xiaomi Mi 9-ről, ami Snapdragon 855 processzorral és 6 illetve 8 GB RAM-mal lesz felszerelve. A hátlapon a korábban megszellőztetett információknak megfelelően három kamera kap helyet: egy 48 megapixeles főszenzor (f/1.75 ), amit egy 12 megapixeles telefotó és egy 16 megapixeles nagylátószögű variáns egészít ki – utóbbival akár 117 fokos fotók, illetve 4 cm-ről lőtt makró képek is készíthetők lesznek. A minél jobb képminőség elérését ráadásul mesterséges intelligencia fogja segíteni.

Xiomi Mi 9 – Fotó: Xiaomi

Az előlapon egy 20 megapixeles szelfi kamera található a 6m39 hüvelykes, FHD+ felbontású AMOLED kijelző mellett, aminek 90,7% a teljes készülékhez viszonyított képernyőaránya. Érdekesség továbbá, hogy a készülék Game Turbo mód is kap, ami megnöveli a készülék teljesítményét a mobiljátékok tökéletes futtatásához. A Xiaomi ígérete szerint a készülék 3300 mAh-es aksiját egy óra alatt képesek leszünk maximumra tölteni, de ami ennél is érdekesebb, hogy a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó mellett a telefon tudja a 20 wattos vezeték nélküli töltést is, ezzel túlszárnyalva a Huawei és a Samsung telefonjait.

A készülékből készül Alita: A harc angyala inspirálta különleges kiadás is, kamu átlátszó hátlappal, viszont ebben a verzióban már 12 GB memóriát találunk, illetve itt egy módosított főkamera kerül a hátlapra, hét lencsével, és gyorsabb, f/1.47 apertúrával. A különleges Explorer Edition ára 595 dollár, míg a sima 6 GB-os verzió 446 dollárt kóstál, a 8 GB-os modell pedig 490 dollárba fog kerülni.

Explorer Edition átlátszó hátlappal – Fotó: Xiaomi

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik