Tech

Rengetegen fogják imádni a YouTube újdonságát

Már Magyarországon is elérhetők a YouTube Slágerlisták, amelyek a legnépszerűbb zeneszámok, előadók, zenei videók és felkapott videók ranglistáit tárják a felhasználók elé. Az ezen a linken található listák segítségével a videomegosztó betekintést nyújt a hazai és globális zenei tartalomfogyasztási szokásokba. Az összesen négy különböző YouTube-slágerlista a felhasználók tartózkodási helye szerint országonként és globálisan egyaránt elérhető. ezek heti rendszerességgel frissülnek, kivéve a „Felkapott” szekciót, ami akár naponta többször is.

Most éppen ezt szeretik a magyarok – Fotó: 24.hu

●     A „Legnépszerűbb zeneszámok” kiemeli, hogy hány megtekintést ért el egy zeneszám a YouTube-on. A megtekintésszámot a rendszer az adott zeneszám összes hivatalos verziója által elért megtekintésszámot összesítve számítja ki (beleértve a hivatalos zenei videót, a hivatalos zeneszámot tartalmazó, felhasználók által készített videókat, valamint a dalszöveg-videókat). Ez a lista reflektál a legjobban arra, hogy a felhasználók milyen zenei tartalmakat fogyasztanak és az egyes előadók hogyan használják a platformot, hogy megosszák zenéjüket.

●     A „Legnépszerűbb előadók” lista az adott hét legnagyobb hatású előadóit gyűjti össze. Az előadók kiemelése az összes megjelent lemezük által elért teljes megtekintésszám alapján történik – beleértve a hivatalos zenei videókat, a hivatalos zeneszámot tartalmazó, felhasználók által készített videókat, a hivatalos élő előadásokat, a remixeket, a dalszövegvideókat, az albumon megjelent zeneszámokat, valamint az együttműködéseket.

●     A „Legnépszerűbb zenei videók” a zenei videók nyújtotta élményt ismeri el a YouTube-on, és kiemeli a platformon legnézettebb hivatalos zenei videókat.

●     A „Felkapott” videók listája a többitől eltérően napi szinten többször is frissül, hiszen célja kiemelni a felhasználók által legkedveltebb és legnézettebb új zenéket, így azonnali pillanatképet ad arról, hogy mi mozgatja meg a zenehallgatókat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik