Tech

Nemsokára láthatjuk a Microsoft új csodaszemüvegét

A Microsoft megerősítette, hogy a februári Mobil Világkongresszuson fogja bemutatni a HoloLens nevű, mesterséges intelligenciával felszerelt kevertvalóság-szemüveg második generációs változatát. A HoloLens 2 február 24-i, a barcelonai Mobil Világkongresszus keretein belül zajló leleplezése előtt Alex Kipman fejlesztőmérnök közzétett egy 42 másodperces beharangozó videót is, amiből túl sok minden nem derül ki: egyelőre arra látunk utalásokat, hogy karbonszálhoz nyúlnak anyag terén, és hogy processzor terén jelentős előrelépés várható.

A korábbi pletykák szerint a „Sydney” kódnéven fejlesztett csodaszemüvegbe a Qualcomm Snapdragon 850 ARM chipje kerülhet, és a könnyebb kialakítás mellé szélesebb látszószög társul majd fejlett szemmozgás-követéssel, illetve egy egyedi Windows szoftvert futtat majd. Az még kérdéses, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy szélesebb körben is elterjedjen a Microsoft nagyreményű szemüvege.

A Hololenst még 2015-ben mutatták be a redmondiak, és 2016-os megjelenése óta fokozatosan vezették be egyre több országban, eleinte üzleti felhasználóknak, hogy segítse a kommunikációt, közös munkát vagy éppen az oktatást. Később az átlagfelhasználók számára is kaphatóvá vált, de elég borsos árat, magyar forintba átszámolva körülbelül 1,7 millió forintot kell kifizetnie annak, aki szeretne egy saját eszközt.

Már Magyarországon is kapható a Hololens
A Microsoft kevert valóságos sisakja 29 új országban lesz elérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik