Tech

Megvan a fókafenékből kiesett fókafotós pendrive gazdája

Pár napja számoltunk be mi is arról a furcsa esetről, hogy új-zélandi kutatók működő pendrive-ot találtak egy leopárdfóka fekáliájában. Az elmúlt év viszontagságai ellenére az adathordozó meglepően jó állapotban volt, ezért néhány hétig hagyták száradni annak reményében, hogy sikerül megnézni a rajta lévő információt. Az intézet munkatársainak sikerült életre kelteniük az eszközt, rajta fotókkal, méghozzá oroszlánfókákról, valamint egy videót is, amelyen egy nőstény oroszlánfóka játszik a kicsinyével a sekély vízben.

A felvételen látszódott egy kék kajak orra is, ezt közzétették Twitteren annak reményében, hátha sikerül megtalálni a pendrive gazdáját. Csak pár nap kellett ahhoz, hogy kiderüljön, az új-zélandi Amanda Nally-hez tartozik.

Nally a helyi Project nevű lapnak beszélt arról, hogy kicsit rosszul érzi magát, amiért önmaga felfedésével tönkreteszi a misztikus történetet. Azt már ő maga sem tudja biztosan, hogyan jutott a fekáliába a stick – lehetséges, hogy alapból abba esett bele, vagy egy fóka előtte még lenyelte, majd áthaladt az emésztőrendszerén. Ha utóbbi történt, akkor meglehetősen szomorúan világít rá az ügy arra, hogy a fókák testébe más mesterséges anyagok, például műanyagtárgyak is bekerülhetnek.

A másik örökérvényű tanulság pedig, hogy ne dugdossunk csak úgy elhagyott idegen pendrive-okat a gépünkbe, mert ki tudja, előtte hol jártak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik