Tech

Furcsa helyre rakna kamerát a Samsung

A Samsung Galaxy Note telefonok egyik húzótulajdonsága a remekül kihasználható S-pen nevű stylus, amit mi is nagyon szerettünk a Note 9-en. Úgy tűnik, hogy a dél-koreaiak még tovább feszegetnék a határokat, és újabb funkciókat adnának a digitális toll repertoárjához. A Patently Mobile szúrta ki, hogy a Samsung már 2017-ben szabadalmat nyújtott be az amerikai szabványügyi hivatalnak egy olyan „elektronikus toll eszközről”, ami optikai zoommal ellátott kamerát tartalmaz.

Az egyre vékonyabb kávák és teljes előlapot elfoglaló kijelzők korában a gyártók próbálnak helyet spórolni az előlapon, egyelőre sokan notch-csal szabadítanak fel területet, míg mások (például a Vivo, az Oppo és a Xiaomi) előugró kamerákkal oldják meg a dolgot. A tollba dugott szelfikamera ilyen szempontból jó megoldás lenne, ráadásul olyan pozíciókban válna könnyebbé vele a fotózás, amiket mobillal a kézben nehezebb kivitelezni. Közben a Note-mobil kijelzőjén lehetne nézni, hogy mit is lát a tollba dugott kamera.

Mint minden szabadalom esetében, a terveket most sem kell készpénznek venni, mert nincs rá garancia, hogy végül tényleg jön egy kamerás S-Pen. Bár a Samsungot ismerve és az ötletes koncepciót elnézve ezt a ziccert kár lenne kihagyni.

Forrás: Patently Mobile
Ennél sokoldalúbb androidos telefont most nem talál
Tisztes hardver és egy rendkívül hasznos digitális toll jellemzi a Samsung Galaxy Note 9-et, aminek az árcímkéje is elképesztő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik