Tech

Látványos videón a Dunán zátonyra futott hajó

Már két hete, hogy zátonyra futott egy román felségjelzésű teherszállító hajó a Dunán, méghozzá az esztergomi Helemba-sziget közelében, miután letért a hajózási útvonaláról. A hvg.hu szúrta ki, hogy a veszteglő hajóról látványos drónfelvétel készült az Air Special Videos YouTube-csatorna jóvoltából.

Az infoesztergom.hu szerint akár hónapokig itt ragadhat a hatalmas vízi jármű, hiszen a baleset idején még víz takarta a homokzátony, a folyó viszont azóta legalább másfél métert apadt, és még rengeteg idő telhet el, mire ismét annyira megemelkedik a vízszint, hogy a hajó elhagyhassa a mostani pozícióját.

A végtelenségig nem maradhat, de nyilván a tulajdonos érdeke is, hogy amint lehet, kiszabadítsa a járművet. A magyar hatóságok egyelőre nem avatkoznak közbe, ezt akkor kellene megtenniük, ha az elakadt hajó veszélyt jelentene a környezetre, emberi életre vagy tulajdonra, tűz ütne ki rajta vagy hajózási útvonalat akadályozna. Ezek egyike sem áll fenn, és a hajó üres, nincs rajta rakomány sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik