Tech

Minden lyukkal leszámoltak a kínaiak

Az okostelefongyártók folyamatosan törekednek arra, hogy újabb készülékeiken minimális legyen a káva, a gomb és a port, utóbbira jó példa, hogy többen is elhagyják a 3,5 millis fülhallgató-jacket. A kínai Meizu mindenkinél feljebbi szintre emeli ezt, a gyártó bemutatta a Meizu Zero nevű modellt, amihez hasonló készüléket még nem láthattunk, mivel arrólhiányzik mindenféle gomb, port, lyuk.

És ezt most szó szerint kell érteni, mert a hangszóró, a töltőaljzat és a SIM-kártya slot is eltűnt, nem véletlen reklámozza úgy a gyártó, mint a világ első „lyuk nélküli telefonját.” A kerámiából készült eszköz hátlapján némileg csak a kamera emelkedik ki, alá került a mikrofon.

A Zerót egyébként 5,99 hüvelykes AMOLED panellal szerelték fel, az ujjlenyomat-olvasó is ez alá épül be. Az előlapi kamera 20 megapixeles, míg a hátlapi duálkamera-rendszert egy 12+20 megapixeles szenzor alkotja. Belülre a Qualcomm Snapdragon 845-ös processzora került, a rendszermemóriával, beépített tárhellyel és akkumulátorral kapcsolatban még nem közöltek pontos számokat.

Fotó: Meizu

Mivel nincs rajta hangszóró, a Meizu a saját mSound 2.0 technológiájával oldja meg, hogy a kijelző hangszóróként is funkcionáljon. A töltés kizárólag vezeték nélküli módon lehetséges, a gyártó ígérete szerint 18 wattos teljesítménnyel, ami majdnem duplája a Samsung 9W-s sebességének. A gombok hiányát az készülék oldalaiba épített haptikus visszajelzési rendszer váltja ki, virtuális gombokkal lehet szabályozni a hangerőt, illetve ki- és bekapcsolni a telefont. A fizikai SIM-kártya helyett pedig a beépített eSIM teszi lehetővé a hívásokat.

A Meizu nem közölte, hogy pontosan mennyibe is fog kerülni a Zero és mikor jelenik meg, többek szerint a következő hónapban kezdődő Mobil Világkongresszuson fognak mindent elmondani a különleges mobilról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik