Tech

Elképesztő, mennyit keresett egy kislány a rajzával

Egy hatéves virginiai kislány országos ismeretségre tett szert, miután egyik rajza kikerült a Google-re. Sőt, a cég még 30 ezer dolláros (mintegy 8,3 milliós) ösztöndíjat is biztosított a lány számára.

Sarah Gomez-Lane lett a 2018-ban tizedik alkalommal megszervezett Doodle for Google verseny győztese – írja az ABC News. A lány dinoszauruszos rajza kikerült a kereső amerikai oldalára is.

Sarah ambíciójának köszönhetően nyerte meg az idei, Mi inspirál téged? tematikájú pályázatot. A lány szülei szerint Sarah paleontológus szeretne lenne, és tavaly egy viharos napon, amikor áramkimaradás volt az iskolájában, dinoszauruszokat kezdett el rajzolni.

A Google versenyére közel 182 ezer pályázat érkezett. A vállalat a lányt 30 ezer dolláros (nagyjából 8,3 millió forintos) ösztöndíjjal jutalmazta, iskolája, a Pine Spring-i Általános Iskola emellett további 50 ezer dollárt (mintegy 13,9 millió forintot) fog kapni technológiai fejlesztésekre. Az intézmény okostáblák vásárlására fordítja majd a pénzt.

A Google a döntős diákokat meghívta kaliforniai központjába, ahol a tanulók egy napot tölthettek el az egyedi Google-logókat, azaz doodle-öket készítő művészekkel. A nap végén aztán győztest hirdettek.

Amikor kimondták a nevem, nagyon meglepődtem

– árulta el Sarah.

A lány a Google munkatársaival együttműködve elkészítette rajza interaktív, animált változatát. A dinoszauruszos doodle-ben többek közt egy trombitázó Tyrannosaurus rex, egy jégkrémet evő Triceratops, egy áfonyát fogyasztó Brachiosaurus és egy rágógumizó Stegosaurus látható. Miután az ember mindegyik karakter animációját megnézte, egy ünneplő képsor következik.

Kiemelt kép: Google

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik