Tech

Mark Zuckerberg elárulta újévi fogadalmát

A Facebook-vezér Mark Zuckerberg évek óta azzal kezdi az újesztendőt, hogy olyan fogadalmat tesz, ami egyben kihívás is számára. Miután megalapította a világ egyik legértékesebb cégét, átalakította a média világát és az emberek mindennapjait, újabb területbe veti bele magát: a beszélgetős műsorokba.

Kedd este saját profilján írt arról, hogy 2019 nagy személyes célkitűzése, hogy sokkal több nyilvános vitát és gondolatébresztő beszélgetést folytasson a technológiáról és annak társadalomban betöltött szerepéről, jövőjéről.

A lehetőségekről, a kihívásokról, a reményekről és aggodalmakról.” – írta.

A terv szerint pár hetente vezetőkkel, szakértőkkel, és a facebookos közösség tagjaival fog különféle témákat kivesézni több formátumban, akár podcasteket is várhatunk. Az eseményeket a Facebookon, az Instagramon és más felületeken is lehet majd követni.

Every year I take on a personal challenge to learn something new. I've built an AI for my home, run 365 miles, visited…

Közzétette: Mark Zuckerberg – 2019. január 8., kedd

Zuckerberg eddig sem átlagos célkitűzésekkel kezdte az éveket. Tavalyelőtt meglátogatta az Egyesült Államok összes államát, korábban lefutott 365 mérföldet, saját mesterséges intelligenciát tervezett az otthonába, elolvasott 25 könyvet és megtanult mandarinul.

A 2018-as évre elég nagy falat jutott, a legnagyobb közösségi oldal atyja ugyanis azt tűzte ki, hogy megjavítja a Facebookot. Posztjában arról írt,  hogy meg kell védeni a közösséget a zaklatásoktól, a gyűlölettől, az álhírektől, de ahogy év végi összefoglalónkban is írtuk, végül 2018 lett a Facebook talán eddigi legkeményebb éve, amit számos botrány tarkított.

Idén tényleg szertefoszlott a magánszféra illúziója
Ez volt talán a Facebook eddigi legkeményebb éve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik