Tech

Itt a tökéletes kütyü szelfimániásoknak

Tíz éve még senki nem gondolta volna, mekkora hatása lesz a kütyük fejlődésére az emberek azon vágya, hogy fotót, konkrétabban szelfit készíthessenek magukról. Telefont manapság szinte nem is találunk előlapi kamera, vagy előlapi kamerák nélkül, és a szelfibottól kezdve a speciális fényképezőgépekig számos olyan eszköz látott napvilágot az utóbbi években, amik nem léteznének a szelfi iránti vágy nélkül.

Ebbe a kategóriába tartoznak az úgynevezett szelfidrónok is, amiknek egyetlen célja, hogy a levegőből készítsenek pompás felvételeket a gazdájukról. A Las Vegasban zajló 2019-es CES-en több ilyen megoldással is találkoztunk az elmúlt napok során, de a legötletesebb verzióba a kisebb cégeket felvonultató ShowStoppers rendezvényen futottunk bele.

A szelfidrón kihajtogatott állapotban – Fotó: Birkás Péter / 24.hu

A Selfly egy egészen aprócska drón, amit a gyártó AEE direkt arra célra tervezett, hogy lényegében bárhol fotókat készíthessünk vele magunkról, természetesen a levegőből. A különlegessége viszont az, hogy összehajtogatható, és belepattintható egy 10 mm vastag telefontokba, így minden helyzetben nálunk lehet a kütyü, anélkül, hogy azzal kellene foglalkozni, hogy hova csomagoljuk.

Ha használni szeretnénk, a drónt csupán ki kell pattintani a tokból, kihajtani a propellereket tartó karokat, bekapcsolni és már reptethetjük is a kicsikét (van automata fel- és leszállás), ami wifin keresztül kapcsolódik a telefonunkhoz, és a mellé járó okostelefonos alkalmazással vezérelhető.

A tok, amibe bepattintható a drón – Fotó: Birkás Péter / 24.hu

A kis kütyü szenzora felismeri az emberi arcot, akár gesztusokkal is vezérelhető, sőt a Selfly még követni is képes a tulajdonosát, továbbá videók is rögzíthetők vele, igaz, mindössze 720p felbontásban, 20 képkocka per másodperc képfrissítéssel, ami manapság már egy kicsit karcsúnak számít.

A fotók ugyanakkor 2450×1440 pixel felbontásban készülnek, az alapcsomagban pedig két 500 mAh-es aksi található, amik összesen tíz percnyi reptetést tesznek lehetővé egyetlen töltéssel.

A 99 dollár környékén kapható Selfly jelenleg iPhone 6/7/X/8 Plus, illetve Galaxy S6/S7/S8 és S8+ készülékekhez passzoló tokkal szerezhető be, de a gyártó szerint a közeljövőben újabb típusokkal bővül a lista, illetve a drónnak van olyan verziója is, ami egy saját kis tárolóba helyezhető – ezt ugyan nem tudjuk rápattintani a telefonra, de ugyanúgy elfér egy farzsebben, mint a mobil.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik