Tech

Öt éve kapható, de viszik, mint a cukrot

A héten volt öt éve, hogy a Sony piacra dobta a PlayStation 4 konzolját, és ennek apropóján a vállalat bejelentette, hogy már 86,1 millió példányt értékesítettek a játékgépből. Ez a szám jelentős siker, főleg abból a szempontból, hogy ezzel a PS4 túlszárnyalta az elődjét, a PlayStation 3-at, amiből nagyjából 80 millió kelt el világszerte a karrierje alatt.

Nem elképzelhetetlen, hogy elmegy belőle 100 millió – Forrás: Sony

A Sony 1994-ben kezdte meg a konzolos pályafutását az első PlayStationnel, ezt a világ máig legsikeresebb játékgépe, a PlayStation 2 követett 2000-ben: 155 milliónál is többet értékesítettek belőle. A PS3 2006-ban került a piacra, majd 2013-ban kezdődött a PS4 pályafutása, és hiába közeledik a konzol életciklusának vége, még simán elképzelhető, hogy 2020-ig ez a gép is eléri a 100 millió eladott példányt, és ezzel felzárkózik a hasonló eredményeket produkáló első PlayStationhöz.

Ha pedig már szóba került a Sony első játékgépe, akkor érdemes tudni, hogy idén decemberben kerül a boltokba a PlayStation Classic, az 1994-ben megjelent konzol miniatűr, modern tévékre s csatlakoztatható változata, amin húsz előre telepített játék várja a rajongókat. Két hete már ki is próbálhattuk a készüléket, a tapasztalatainkról pedig részletes cikkben számoltunk be.

Húsz éve erre vágytam, most végre nekem is lehet egy
Kipróbáltuk az első PlayStation miniatűr, retro verzióját, amiért a 90-es években bármire képesek lettünk volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik