Tech esport

Tényleg megtörtént, ami sokáig elképzelhetetlennek tűnt

A Microsoft teljesíti a játékosok régi kívánságát, és az Xbox One-hoz egeret és billentyűzetet is lehet majd csatlakoztatni – ugyan erről egy ideje már hallani lehetett, a saját kontrollerekkel felszerelt konzoloknál nem jellemző az ilyesmi, és sokáig elképzelhetetlennek tűnt. Az újdonságot még szeptemberben jelentette be a cég hivatalosan, most pedig végre valósággá vált, így az Xbox-tulajdonosok mostantól maguk dönthetnek majd arról, hogy mivel terelgetnék karakterüket.

Az Xbox novemberi szoftveres frissítésével a One S, illetve One X készülékeken már él a támogatás, ám az alapvető irányítóeszköz továbbra is a kontroller marad, mivel adott játék fejlesztőitől függ majd, hogy akarják-e támogatni a PC-sek perifériáit. Első körben a Fortnite és a Warframe játszható ilyen módon, de a további bejelentések közt szerepelnek még a Bomber Crew,  Deep Rock Galactic, Strange Brigade, Vermintide 2, War Thunder, X-Morph Defense, Children of MortaDayZMinion MasterMoonlighterVigorWarface és Wargroove játékok.

Ahogy a Microsoft közleményéből kiderül, a meccsek során azokat a játékosokat válogatja össze a rendszer, akik ugyanazt a típusú beviteli eszközt használják, elkerülve azt, hogy bárki ebből fakadó előnyben részesüljön mással szemben.

A legtöbb vezetékes és vezeték nélküli USB-s billentyűzet és egér kompatibilis az Xbox One-nal, de együttműködések keretén belül kifejezetten Xbox-hoz szánt perifériák is jönnek majd, például a Razertől a Designed for Xbox névre keresztelt, prémiumkiegészítőkből álló termékvonal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik