Tech

Ha nem fizet, tömegesen törli a fotóit a népszerű képszolgáltató

Bekeményít a Flickr az oldalt ingyenesen használó felhasználókkal szemben: az eddig rendelkezésre álló 1 terabájtos tárhely helyett most már csak 1000 képet lehet ingyenesen feltölteni majd az oldalra, a fennmaradó mennyiséget 2019 februárjában végig törlik. A Flickr ezzel annak szeretné elejét venni, hogy a felhasználók ingyenes tárhely-szolgáltatásként használják az oldalt.

Idén tavasszal a SmugMug nevű cég megvásárolta a Yahoo-tól a Flickr-t, és eddig kellett várni, hogy az első komoly változásokat lássuk az oldalon: mostantól ingyenesen csak 1000 képet lehet majd tárolni a képmegosztó oldalon, a többiért vagy fizetni kell, vagy törli őket a rendszer, írja a The Guardian. A határidő 2019 februárja – aki nem szeretné, hogy eltűnjenek a fotói, eddig döntsön arról, hogy lementi-e őket, vagy előfizet a Flickr nagyobb tárhelyéért.

A változtatásokat a képmegosztó azzal igazolja, hogy sokan most inkább tárhely-szolgáltatásként használják az oldalt, hiszen az 1 Tb-nyi férőhely egy magánembernek gyakorlatilag kifogyhatatlan, 200-500 ezer kép fél el rajta. A Flickr célja viszont az, hogy egy, a fotózás szerelmeseit összekötő weboldalt hozzon létre. A nagy tárhelyért mostantól fizetni kell, nem jár csak úgy magától.

A Flickr tulajdonosváltása óta ez az első komolyabb változás – forrás: 24.hu

A változás különösen az olyan weboldalaknak és blogoknak lesz kellemetlen, amelyek ezen a platformon tárolták a képeiket és grafikáikat – a törölt, beágyazott fotók helyén ugyanis februártól már csak egy fehér téglalap fog megjelenni.

Az új tulajdonosok célja egyébként az, hogy megint funkciót adjanak a Flickr-nek, és ingyenes tárhely-szolgáltatásból működő fotós oldalt hozzanak létre, amely képes valami mást nyújtani, mint a többi – bár valószínű, hogy az Instagrammal és a Pinteresttel nehéz lesz felvenni a versenyt, ez mindenképp egy efelé tett lépésnek számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik