Tech

Belép az okos otthon piacra a VELUX (x)

Korunkban egyre több mindent szabályoznak fejlett algoritmusok, s a technológia az otthonainkba is bekúszott. A VELUX Cégcsoport és a NETATMO közös fejlesztése, a VELUX ACTIVE a tetőtéri ablakok és redőnyök teljesen automatizált működését biztosítja, melynek célja a beltéri levegő minőségének javítása és a túlmelegedés megelőzése, ami az ott élők egészségének és az épületek állapotának megőrzését szolgálják. A termékkel az okos otthonok túlmutatnak a technikán, technológián: jólléti és egészségügyi dimenziót kapnak.  

A VELUX Cégcsoport és a NETATMO közös fejlesztése, a VELUX ACTIVE a tetőtéri ablakok és redőnyök teljesen automatizált működését biztosítja, melynek célja a beltéri levegő minőségének javítása és a túlmelegedés megelőzése, ami az ott élők egészségének és az épületek állapotának megőrzését szolgálják. A termékkel az okos otthonok túlmutatnak a technikán, technológián: jólléti és egészségügyi dimenziót kapnak.

A VELUX Cégcsoport kutatása szerint a beltéri levegő akár ötször szennyezettebb is lehet a kintinél. A benti teregetés, a nem megfelelő szellőztetés, valamint a kémiai anyagokkal szembeni gondatlanság mind hatással vannak otthonunk mikroklímájának minőségére. A VELUX ACTIVE with NETATMO a világ első olyan “plug-and-play” intelligens otthoni rendszere, amely az ablak üzletágban elérhető. A legújabb smart-érzékelő technológián alapuló, a Netatmoval közösen kifejlesztett intelligens VELUX ablakrendszer helyettünk, az épület használója helyett gondolkodik és cselekszik.

A levegő hőmérsékletét, páratartalmát és CO2-koncentrációját figyeli az otthonunkban, és beavatkozik, amikor szükséges. Így javítja a levegő minőségét, a beltéri mikroklímát, irányítja a szellőztetést és árnyékolást, és ezáltal egészségesebb beltéri életkörülményeket teremt. A VELUX ACTIVE with NETATMO az okostelefon alkalmazást, a beltéri klímaszabályozót, a központi zárat és a fejlett algoritmusok által működtetett internetes átjárót (gateway) ötvözi. Ezek vezérlik teljesen automatizált módon a tetőtéri ablakokat és a rájuk szerelt árnyékolókat és redőnyöket.

Ráadásul az Apple HomeKit-hez csatlakoztatható, mely hazánkban ugyan még nem terjedt el, de az okostévék népszerűségének növekedésével a térnyerése várható. Ha rendelkezünk Apple HomeKit-tel, a VELUX ACTIVE with NETATMO beltéri klíma szabályozó minden Apple eszközről vezérelhető, beleértve az iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV és HomePod készülékeket. Szinte futurisztikus, hogy utasításainkat szóban is kiadhatjuk, a rendszer a Siri®-vel, az Apple hangvezérelt intelligens asszisztensével is vezérelhető. A VELUX Cégcsoport a VELUX ACTIVE termékével jelenleg 31,4 milliárd dolláros okos otthon piacra lépett be.
Belép az okos otthon piacra a VELUX (x) 4

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik