Tech

Így néznek ki a való életben a pokémonok

Mickael Lelièvre digitális háromdimenziós szobrokat készít, most éppen úgy gondolta, hogy a pokémonokon gyakorolja a művészetét. Az elkészült lények már korántsem olyan aranyosak, mint a rajzfilmben vagy a játékokban, ami nem is véletlen: a szobrász a való életből merített ihletet azért, hogy életszerűbbek legyenek.

Rajzfilmen nagyon cuki tud lenni egy Bulbasaur, és a továbbfejlesztett változatai is, de élőben nem biztos, hogy szívesen találkozna velük az ember, pláne akkor nem, ha úgy néznek ki, ahogyan Mickael Lelièvre háromdimenzióban renderelt számítógépes szobra róluk. A francia modellező rengeteg állatot és képzeletbeli lényt maszkíroz reálisabb, háromdimenziós alkotássá, most éppen úgy gondolta, hogy a pokémonok kerülnek terítékre.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

mickael lelievre (@mickaellelievre.abby) által megosztott bejegyzés, Máj 5., 2018, időpont: 2:31 (PDT időzóna szerint)

A művész elmondta, hogy ezeket a lényeket nagyon jó gyakorlásnak tartja a munkájához, és igyekszik mindig való életbeli inspirációt is találni hozzájuk. “Muszáj anatómiai példákat találnom olyan fajokról, amelyeket be tudok illeszteni a dizájnba” – mondta el a CNET-nek a művész. Ezért lehet az, hogy az elkészült digitális szobrok nem olyan elnagyoltak, mint a mesebeli rajzok, és hogy Turtle inkább hasonlít egy Tini nindzsa harci teknőshöz, mint az eredeti rajzfilmfigurához.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

mickael lelievre (@mickaellelievre.abby) által megosztott bejegyzés, Máj 7., 2018, időpont: 1:20 (PDT időzóna szerint)

Lelièvre több programot használ a szobrok elkészítéséhez, legtöbbször ZBrush-sal, V-Ray-jel és Photoshoppal dolgozik. Attól függően, hogy milyen bonyolult pokémont választ magának, az elkészítés és a renderelés átlagosan 1-5 napig tarthat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

mickael lelievre (@mickaellelievre.abby) által megosztott bejegyzés, Ápr 16., 2018, időpont: 5:14 (PDT időzóna szerint)

Nyitókép: Mickael Lelièvre 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik