Tech

Brutális képek érkeztek az űrből

A Michael néhány nap alatt erősödött viharból pusztító hurrikánná, az Egyesült Államok partvidékét elérő környezeti katasztrófa pusztításáról pedig a NOAA készített képeket.

Péntek estig tizennyolcan vesztették életüket a Michael hurrikán miatt négy amerikai államban – közölték a helyi hatóságok. A Michael, amely alig két nap alatt erősödött tropikus viharból a Saffir-Simpson skála szerinti 4-es erősségű hurrikánná, szerdán óránként 250 kilométeres széllökésekkel ért partot Florida északnyugati partvidékén és egyes városokat – például Panama Cityt és Mexico Beachet – teljesen letarolt.

Mexico Beachen a szél három és fél, négy és fél méteresre korbácsolta a tenger hullámait, így a város teljesen víz alá került. Arra sürgették a helybélieket, hogy az újjáépítésnél a korábbinál erősebb alapokon álló és a viharoknak ellenállóbb házakat húzzanak fel.

A hurrikán azért volt ilyen erős, mert a tengersokkal melegebb volt most, mint amilyen egyébként szokott, az ilyen időjárási jelenségek pedig a meleg víztömegektől felerősödnek. A helyszínről a NOAA készített felvételeket, amelyeken jól látszik a pusztítás. A vihar még egy légierőbázist is tönkretett, amelyet szerencsére időben kiürítettek, de egy nyugdíjazott tűzoltó jet így is megszenvedte az időjárást, mert a hurrikán a feje tetejére borította.


A NOAA térképén ön is böngészheti, hogy milyen pusztítást vitt véghez a hurrikán.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik