Tech esport

Még két hónap, és nyílnak az atombunkerek

November 14-én jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra a Fallout 76, a népszerű posztapokaliptikus szerepjáték-sorozat legújabb része, amihez most egy új, meglehetősen hangulatos előzetes érkezett a kiadó Bethesda jóvoltából. A videó tulajdonképpen a játék intrója, tehát az a mozgókép, amit azelőtt pereg majd a szemünk előtt, hogy belevágnánk a konkrét játékba.

A trailer nagy vonalakban felvázolja a Fallout 76 lényegét: 25 évvel járunk az egész bolygón végigsöprő atomháború után, és a negyed évszázad után megnyíló 76-os atombunker egyik lakójaként az a feladatunk, hogy újra beindítsuk az életet a senkiföldjén és lefektessük egy új civilizáció alapjait.

A legújabb Fallout-epizód komoly változásokat hoz a korábbi részekhez képest, hiszen az első olyan játék a sorozatban, ami teljes egészében online kapcsolatot igényel: egy multiplayer programról beszélünk, ahol akár más játékosokkal közösen, vagy egymásnak keresztbe téve állunk neki a világ újraépítésének.

Teljesítették a gyógyíthatatlan beteg 12 éves kisfiú nagy vágyát
Hónapok óta várja a Fallout 76 megjelenését, a Bethesda pedig gondoskodott róla, hogy mindenképpen kipróbálhassa, jóval a megjelenés előtt.

A Fallout 76 viszont nemcsak abban különbözik az elődöktől, hogy nem az egyjátékos élményre fókuszál: a sztori minden korábbinál hamarabb veszi fel a fonalat, 2102-ben, konkrétan 59 évvel az első Fallout története előtt, így nemcsak a játékmenet fog némileg különbözni attól, amit az eddigi Fallout-okban láthattunk, de a környezet és a játékteret benépesítő lények és ellenfelek is – utóbbiak ugye akár más játékosok által irányított karakterek is lehetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik