Tech esport

Rámegy a popsikra az IKEA

Hogy mi mindenre lennénk képesek a tökéletes székért, az nagyrészt attól is függ, hogy mennyi ülőmunkát végzünk. A jövőben a bevállalósabbaknak arra is lehetőségük nyílik, hogy elmenjenek a közeli IKEA-ba, ledobják a textilt, majd beszkenneljék a hátsó fertályukat, hogy a cég megfaraghassa számukra a legtökéletesebb ülőalkalmatosságot gumójuk jellegzetességeit figyelembe véve.

Mindez annak eredménye, hogy a bútorgyártó figyelmét is felkeltette az e-sport, azaz a versenyszerű videojáték. Egy 2016-os felmérés szerint egy átlagos játékos heti hat órát tölt videojátékokkal, ami értelemszerűen ennyi székben töltött időt is jelent.  Az IKEA célja két éven belül bevezetni a személyre szabható bútorokat, elsőként a székeket, amik a tökéletes komfortérzetet kínálnák elsősorban a gamereknek, de természetesen másoknak is.

Forrás: IKEA

A cég ennek érdekében az e-sportokkal foglalkozó svéd Area Academyvel és az amerikai Unyq nevű 3D-s tervezőcéggel fogott össze, akikkel megalkották a testre szabható szék prototípusát. A hidraulikus ülőke tetején két, mesh anyagból készült panel adja a párnázott részt, amiket 3D-nyomtatással állítanak elő a megrendelő fenekének kontúrjai alapján.

Hogy a boltban miként valósul majd meg az ügyfélélmény és a folyamat, annak részletei még kidolgozásra várnak. Annyi biztos, hogy kell majd 3D-szkenner és nyomtató is, nem véletlen, hogy mindez leghamarabb csak 2020-ban valósulhat meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik