Tech

Újabb áldozatokat szedett a Momo nevű horrorlény

Egy 12 éves argentin, egy 15 éves magyar lány, és egy 18 éves indiai fiú is felakasztotta magát a közelmúltban, halálukért sokak szerint a közösségi média „második Kék Bálnája”, a Momo nevű horrorlény tehető felelőssé, akinek nevéhez veszélyes jelenség fűződik.

A külföldi portálok most újabb két halálesetről számolnak be, amik Momo játékához fűződnek. Egy 12 éves lány és egy 16 éves fiú lett öngyilkos Kolumbiában. Az RCN Radio szerint a két fiatal ismerte egymást, a fiú mutathatta meg a játékot a lánynak, mielőtt végzett saját életével. A fiú után 48 órával később találták meg a lányt, aki felakasztotta magát. A rendőrség lefoglalta a gyerekek telefonjait, amiken bizonyítékokat találtak arra, hogy ők is a horrorlény kihívásait teljesítették.

Újabb áldozata lehet a Momo nevű horrorlénynek
18 éves indiai fiú akasztotta fel magát, sejthetően Momo játéka miatt.

Momo elsősorban a WhatsAppon keresztül találja meg a gyerekeket és serdülőket, akikkel elhiteti, hogy mindent tud róluk. Különböző feladatok elvégzésére, vagy akár öncsonkításra és öngyilkosságra is megpróbálja rávenni őket, amiről aztán képes bizonyítékot kér. Ha ezt nem kapja meg, nyomasztó képekkel és hangokkal zsarolja áldozatait. A WhatsApp egyelőre még nem reagált az eddigi öngyilkosságokra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik