Tech

Újabb áldozata lehet a Momo nevű horrorlénynek

Egy 12 éves argentin, és egy 15 éves magyar lány is felakasztotta magát a közelmúltban, halálukért sokak szerint a közösségi média „második Kék Bálnája”, a Momo nevű horrorlény tehető felelőssé, akinek nevéhez veszélyes jelenség fűződik. Momo elsősorban a WhatsAppon keresztül találja meg a gyerekeket és serdülőket, akikkel elhiteti, hogy mindent tud róluk. Különböző feladatok elvégzésére, vagy akár öncsonkításra és öngyilkosságra is megpróbálja rávenni őket, amiről aztán képes bizonyítékot kér. Ha ezt nem kapja meg, nyomasztó képekkel és hangokkal zsarolja áldozatait.

Egy harmonikus családban élő gyereket Momo sem tud az öngyilkosságba kergetni
Egyes internetes jelenségek veszélyesek lehetnek, de inkább az utolsó cseppet jelentik a pohárban, mint kiváltó okot.

A külföldi portálok most újabb halálesetről számoltak be, ami vélhetően Momo játékához fűződik. Egy 18 éves indiai fiú, Manish Sarki egy fészerben akasztotta fel magát, az eset azért is különösen ijesztő, mert a helyiség falain az „illuminati” és a „devil’s one eye”, azaz az „ördög szeme” feliratokat találták felfestve. A graffitiken látható volt egy akasztott embert ábrázoló figura is, ami Manish unokatestvérének elmondása szerint a Momóhoz fűződő játékban is szerepel.

A fiú édesanyja, Chandra Maya Sarki elmondása szerint Manish szorgalmas, jó lelkű diák volt, és szerette az online játékokat, de nem hiszi, hogy Momo vette volna rá fiát arra, hogy véget vessen életének.

A rendőrség jelenleg Manish telefonjának feloldásán dolgozik, hogy elegendő bizonyítékot találjanak, és felfedhessék az előzményeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik