Tech

Levegőbe emelkedő Teslát rögzített a biztonsági kamera

A Tesla autók hírhedtek arról, hogy rendkívül jól gyorsulnak, de arról eddig nem szólt a fáma, hogy akár a levegőbe is képesek felemelkedni. Egy kanadai férfi finoman szólva is erős hátszelet kapott, mikor Barrie város vasúti átjárójából lövellt ki, és gyakorlatilag átrepült egy bukkanón, amit egy biztonsági kamera szerencsére megörökített az utókornak. Még szerencsésebb, hogy mi ezt lassítva is látjuk a videón, másképp nehéz lenne felfogni, mi is történik.

Az egyik helyi lap szerint egy 46 éves férfi vezette az autót, ami egyszer csak elemelkedett a földtől, majd a másik sávban kötött ki. A landoláskor meg is csúszott a jármű, a parkoló egyik fájának ütközött és totálkárosra tört. A sofőrt közveszélyes vezetéssel vádolják, a járműben tartózkodó egy utasával pedig kórházba kellett szállítani könnyebb sérülésekkel.

Úgy tűnik, hogy a „repülő” autó egy Tesla Model S volt, ami azért különösen érdekes, mert Elon Musk egy tavalyi tweetben elhintette, hogy egy következő generációs Roadster-frissítéssel lehetséges, hogy az autó kisebb távokat „ugorjon”. Akkoriban azt írta, minden csak biztonság kérdése. A fenti esetből viszont úgy tűnik, hogy ezen a téren még van mit fejleszteni, ha Musk tweetje ismét nem csak egy elszólás volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik