Tech

Rákeresett a gyilkolás módjára, mielőtt meghalt a gyereke

Mielőtt hívta volna a 911-es segélyszámot, hogy nem lélegzik a gyermeke, Stephany LaFountain arra keresett rá a neten, hogyan lehet megúszni egy gyilkosságot – írja a Washington Post.

  • Legjobb mód a fojtogatásra.
  • Hogyan vidd véghez a tökéletes gyilkosságot.
  • 16 lépés, hogyan ölj meg valakit, de ne kapjanak el.

A fairbanksi rendőrség szerint a nő ezekre keresett rá, mielőtt 2017. november 20-án telefonon kért volna segítséget a hatóságoktól és a családjától, miután állítása szerint arra lett figyelmes, hogy nem lélegzik a 13 hónapos babája. A helyszínre érkező mentők kórházba szállították a kislányt, aki később életét vesztette, a boncolást követően pedig kiderült, hogy a gyermek teljesen egészséges volt,

egész egyszerűen nem jutott levegőhöz.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, és akkor fogtak gyanút, mikor kiderült: két évvel korábban már megtörtént ugyanez Stephany első gyermekével, aki egy másik apától született. A 2015-ös esetet a hatóságok szerencsétlen tragédiának minősítették, viszont a második alkalommal szemet szúrt, hogy az akkor négyhónapos csecsemő halálának körülményei kísértetiesen hasonlítanak az aktuális esetre. A baba légzési problémák miatt halt meg, és a nő ugyanúgy végigtelefonálta a családját és a segélyhívót, miután – állítása szerint – felfedezte a gyermeke állapotát.

A fairbanksi rendőrség a két haláleset közti hasonlóság miatt indított hónapokra nyúló titkos nyomozást, és 2018. augusztus 30-án tartóztatták le Stephany LaFountaint előre megfontolt gyilkosság vádjával, a nőt kétmillió dolláros óvadék ellenében tartják fogva az egyik büntetés végrehajtási intézményükben.

A hatóságok arról egyelőre nem közöltek információkat, hogy mi lehetett az anya motivációja a gyermekei megölésére, és egyelőre azt sem hozták nyilvánosságra, hogy miképp bukkantak rá azokra a netes keresési előzményekre, ami alapján letartoztatták és megvádolták a gyilkossággal gyanúsított nőt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik