Tech

Csalót ilyen szépen ritkán szívatnak meg

Egy kanadai férfi méltó bosszút állt azon a személyen, aki éveken át visszaélt email címével.

Egy kanadai Reddit-felhasználó, u/F3nman évek óta kapja a spameket email címére egy nebraskai ismeretlen miatt – írja az IFLScience. Az illető ugyanis rendszeresen u/F3nman címét adja meg a különböző vállalatoknak.

A közelmúltban azonban esélyt kapott u/F3nman a bosszúra. Nebraskai imposztora ugyanis új teherautót vásárolt, a műholdas rádióhoz pedig egy email címre is szükség volt. Az illető természetesen u/F3nman címével regisztrált.

Úgy tűnik azonban, hogy az új tulaj elfelejtette elolvasni az apró betűs részt: a cím tulajdonosa ugyanis nemcsak nyomon követheti a rádió segítségével a teherautót, de ki- és bezárhatja az ajtót, le- és fölkapcsolhatja a lámpákat, leállíthatja és beindíthatja a motort, sőt, még a dudát és pánikgombot is megnyomhatja.

U/F3nman természetesen ki is használta a lehetőséget, és rengeteg kellemetlenséget okozott címe bitorlójának.

A Reddit-felhasználó többek közt a jármű mértékegységrendszerét is átállította metrikusra – ez igencsak bosszantó lehetett a hagyományos brit mértékegységekhez szokott amerikainak. Sőt, a rádió fiókjának is új címkét adott: „hagyd abba az emailem használatát”.

A történet nagyon felkapottá vált a Redditen. Többen javaslatot is tettek arra, hogy hogyan szívassa tovább u/F3nman imposztorát. Az egyik felhasználó például azt írta, minden egyes új spamnél kapcsolja ki a teherautó riasztóját.

Kiemelt fotó: Thinkstock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik