Tech

Elképesztő, mennyiért kelhet el egy régi Iphone

Egy ritka, 2006-os Iphone prototípus tűnt fel az egyik népszerű aukciós oldalon. A készülék legutóbb 2015-ben cserélt gazdát, akkor 8 000 dollárt fizettek érte.

A 321dady nevű eBay-felhasználó által árult telefont 2006-ban tesztelésre használták az Apple munkatársai, mielőtt 2007 januárjában bemutatták volna az első iPhone-t – számol be a Business Insider. A telefonra eddig 130 ajánlat érkezett,

a jelenlegi ára pedig nagyjából 36 000 dollár, azaz mintegy 10 millió forint.

Az aukció még további hét napig fog tartani.

A leírás szerint a készüléken az Earthbound fut, az Apple belső operációs rendszere, amely alkalmas a teszt- és fejlesztőeszközök használatára. Emellett az Apple OS X rendszer is megtalálható a telefonon. Az eszközt kézzel készítették, egyedi belső hardverrel rendelkezik, és nehezebb, mint a végül piacra dobott iPhone.

Jelenleg így áll a licit a ritka Iphone-ért – Kép: eBay

A készülék legutóbb 2015-ben tűnt fel az eBay-en, akkor 61 000 dollárig emelkedett az ára. Az aukciót azonban végül törölték, a telefon pedig 8 000 dollárért kelt el magánúton.

Ez egyértelműen az egyik ritkább egység

– nyilatkozta a Business Insidernek egy, az eszközt ismerő személy.

Az efféle prototípusok igen népszerűek az Apple-rajongók körében. A hasonló, teszteléshez használt készülékek általában a vállalat fejlesztőinél kötöttek ki, akik végül gyakran eladták az értékes darabokat.

Kiemelt fotó: eBay

Ajánlott videó

Olvasói sztorik