Tech
The logo of Youtube is seen on two screens. The accounts of the extreme right and conspiracy theory portal Infowars have been banned from several social networks and even Youporn. Infowars is one of the media, that supports US-President Donald Trump most. The media was founded by Alex Jones. (Photo by Alexander Pohl/NurPhoto)

Már a YouTube app sem takargatja az igazságot

Dömös Zsuzsanna
Dömös Zsuzsanna

újságíró. 2018. 08. 28. 11:43

Korábban a témában:

A YouTube volt a Google első szolgáltatása, ami a Digital Wellbeing kezdeményezéssel olyan eszközöket kapott, amelyekkel a felhasználók könnyebben nyomon követhetik az appon belül töltött időt. Az egyik ilyen az értesítési rendszer, ami figyelmezteti a felhasználót, mikor ajánlott már szünetet tartani a videók nézésében.

A keresőóriás most bevezette az úgynevezett „Megtekintési idő” nevű menüt is a YouTube legfrissebb mobilappjába a profil beállításai alá, ami a felhasználó nézési szokásairól szolgáltat információkat, kegyetlen számokkal illusztrálva, mennyit lógunk a videómegosztón. Többek közt arról láthatunk statisztikát, hogy hány percnyi videót néztünk aznap, a megelőző napon, az elmúlt hét napban, illetve hogy mennyi a napi átlagunk.

Forrás: 24.hu

A panel alá bekerült a többi időkorlátozó funkció is: kérhetünk emlékeztetőt szünet tartására, ki- és bekapcsolhatjuk a videók automatikus lejátszását, az ütemezett kivonat opcióval pedig napi kivonatban érkezik majd az összes YouTube-os értesítés. Utóbbi előnye, hogy nem vonja el a figyelmünket napközben egy-egy újabb tartalomról, kommentről szóló értesítés.

A keresőcég fejlesztői konferenciáján jelentette be Digital Wellbeing (Digitális Jólét) nevű kezdeményezését, aminek keretén belül a „P” kódnéven emlegetett következő Android is számos olyan új funkciót kap, ami próbál segítséget nyújtani a felhasználóknak abban, hogy faraghassanak a kijelző előtt töltött időből.

Unexpected message. Happy beautiful surprised woman holding her cell phone and reading a message while standing together with her friends
Annyira függők lettünk, hogy az már a techóriásokat is megijeszti
A nagy techcégek elindították a digitális jólét mozgalmat, így a felhasználók rádöbbenthetnek arra, mennyi időt töltenek el szolgáltatásaikkal.

A Google honlapja szerint a cél ezzel az, hogy az emberek jobban megérthessék a saját használati szokásaikat, el tudjanak szakadni akkor, amikor szükséges, és egészséges mértékben használják a technológiát úgy, hogy az nem megy a fontos élettani tevékenységek, így az alvás vagy pihenés rovására.

Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.