Tech

Folytatódnak a nagy építkezések

Akik még az Amiga fénykorában szerettek bele a videojátékokba, minden bizonnyal emlékeznek az 1993-as The Settlers-re, ami alapdarabja a stratégiai-városépítős játékok műfajának. Az elmúlt 25 évben számos folytatást kapott a cím, így még több generáció szerethetett bele a telepesek terelgetésébe.

A Ubisoft a Gamescom keretében sokak meglepetésére bejelentette, hogy nyolc év szünet után újabb teljes értékű rész érkezik 2019-ben, ami vélhetően az első rész modern köntösbe bújtatott, komolyabb rebootja lesz, és egyszerűen csak a The Settlers címet kapja.

Az ősszel megjelenő program egy előzetest is kapott, ami arról árulkodik, hogy egy rajzfilmes stílusú, kedves kalandot várhatunk. A rajongók számára jó hír, hogy a játék felett Volker Wertich bábáskodik majd, aki az eredeti részért is felelt, és természetesen a német BlueByte kódolja a programot.

A bejelentő poszt szerint a játékosok a megszokott módon egy középkori stílusú fantasy világban kalandozhatnak és fedezhetnek fel újabb szigeteket, miután főhőseinknek egy pusztító földrengés után új otthon után kell nézniük. Az úton nem csak számos kihívással szembesülnek, de egy  „ősi rejtély részeseivé is válnak, ami örökké megváltoztatja az életüket.”

A fejlesztők elmondása szerint a szériát jellemző alapvető játékmechanikák alapjában nem változnak, de azokat friss ötletekkel kombinálják, olyan új funkciók is fűszerezik majd a játékmenetet, mint

az új ételrendszer, vagy különféle minijátékok.

A kampányt és az opcionálisan választható mellékküldetéseket nem csak szóló, de kooperatív módban is lehet játszani. A Ubisoft emellett a The Settlers History Collection című kiadással is készül, ami a hét eredeti rész felújított változatát tartalmazza majd és november jelenik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik