Tech

Január a borzalom hónapja lesz

2019. január 25-én tér vissza minden idők egyik legjobb horrorjátéka, a Resident Evil 2, amiről a kiadó Capcom az idei E3 során rántotta le a leplet. Az eredetileg PlayStation-re megjelent túlélőhorror az alapoktól építették újra a fejlesztők, így a legendás játék a mai igényekhez passzoló grafikával, váll mögé helyezett kamerával, ebből fakadóan jobb irányítással és mindenféle látványbeli tuningokkal

és egyéb újdonságokkal várja majd a rajongókat.

A megjelenés ugyan még messze van, de Kölnben kezdetét vette Európa legnagyobb játékexpója a Gamescom, ahol új részletek láttak napvilágot a borzongató legendával kapcsolatban: a kiadó felfedte az első képeket a főiskolás Claire Redfield karakteréről, aki eltűnt testvére, Chris Redfild után kutat.

Mikor a lány megérkezik Raccoon Citybe, egy zombiapokalipszis közepén találja magát, a minden irányból érkező veszélyeket elkerülve pedig végül a rendőrkapitányság épületében lel menedékre. Miközben igyekszik kiutat keresni a rémálomból, Claire rátalál a rendőrőrs alagsorában egy Sherry Birkin nevű magára hagyott fiatal lányra, és együtt néznek szembe a sorozat ikonikus, mutálódó főellenfelével, G-vel.

Galéria
Fotó: Capcom

Mindez persze még csak az említett várost, majd az egész világot megfertőző borzalmak kezdete, és mi már alig várjuk, hogy fél év múlva ismét elmerülhessünk gyerekkorunk egyik legnagyobb kedvencének vérfagyasztó pillanataiban, ami PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra lesz elérhető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik