Tech

Imádni fogja a Gmail új életmentő funkcióját

A Gmail életmentő funkciója hamarosan mobilon is elérhető lesz: az asztali verzió és a Google Inbox után végre a telefonos appban is visszahívhatjuk végre az elküldött e-maileket, már amennyiben 10 másodpercen belül gondoljuk meg magunkat.

Ha küldött már el olyan e-mailt, amiben benne maradt egy rossz megszólítás, vagy nyomott már félre rossz címzettre, akkor igazán értékelni fogja, hogy végre a Gmail mobilos alkalmazására is érkezik az üzenet visszahívása funkció. Az asztali gépen és a Google Inboxban már elérhető a dolog, annyi a lényege, hogy az üzenet elküldése után van még 10 másodpercünk, hogy meggondoljuk magunkat, és visszahívjuk.

A funkció úgy működik, hogy gombnyomásra még nem küld, csak tíz másodperccel később, így van időnk rányomni a visszahívás gombra.

Az új funkció az Android Police szerint a Gmail 8.7-es verziószámú új kiadásában fog debütálni az Android telefonokon. Az oldal azt is megjegyzi: előfordulhat, hogy újra kell indítani a Gmailt akkor is, ha látszólag már frissítette az alkalmazást, így fog biztosan működni a dolog.

Az androidos Gmail kapja először a funkciót – fotó: AFP

A funkció eredetileg egyébként egy Google Labs kísérletként indult, és csak 2015-ben döntötte el a cég, hogy valóban lefejleszti a hivatalos oldalra és applikációra is. Nem tudni, hogy a telefonos appon miért ilyen későn debütál, de a lényeg, hogy hamarosan itt lesz, és megóv minket a meggondolatlanul vagy véletlenül elküldött e-mailektől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik