Tech

Hivatalos boltot nyit Budapesten a legnépszerűbb kínai márka

Jó ideje nem igaz már a mondás, miszerint, ami Kínából érkezik, az gagyi. Jó példa erre a RendeljKínait csapata által készített tesztek sora, továbbá a Xiaomi felemelkedése, akik a legmegbízhatóbb keleti gyártónak számítanak, és a termékeik hazánkban is jelentős népszerűségnek örvendenek. A cég folyamatos térnyerését bizonyítja az is, hogy a pekingi székhelyű, 2000-ben alapított kínai techvállalat

európai terjeszkedésének következő megállója Budapest lesz.

Az öreg kontinensen már több Xiaomi üzlet található: Madrid, Barcelona, Milánó, Párizs, Bécs, Pozsony, Varsó, Wroclaw, Krakkó és Prága után most megnyílik az első hivatalos Mi Store Budapesten, méghozzá a 2018. augusztus 25-én a Lurdy Ház bevásárlóközpontban, ahol a nyitás napján napján két termék 50%-os kedvezménnyel lesz megvásárolható meg (korlátozott készlettel), illetve bizonyos termékek 25-30%-os árengedménnyel várják majd az első látogatókat.

Kínában és Indiában már jelentős esemének számít egy Mi Store megnyitása – Fotó: AFP

A Xiaomi Kínában és Indiában mára már hatalmas bolthálózatot épített ki, és az online/offline értékesítés keverékével jelentős sikereket arat. Idén nyáron a gyártó kilépett a hongkongi tőzsdére, a részvénykibocsátással jelentős tőkéhez jutva, Kínában pedig komoly gyártó- és technológiai bázist építettek maguk köré, több száz konzumer terméket bocsátva így a piacra, amik között akadnak igazi átütő sikerek, mint például a hatalmas érdeklődésre számot tevő Mi Band 3 okoskarkötő.

Nyitó illusztráció: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik