Tech

Több ezer felhasználó profilját törték fel

Több ezer felhasználó jelentette az Instagram felé, hogy ki lettek zárva a fiókjukból, vélhetően azért, mert feltörték őket. Több esetben is úgy sejtik, hogy orosz támadók állhatnak mindemögött.

Ahogy a Mashable is írja, ebben a hónapban jelentősen megnőtt a feltört fiókok száma. Augusztus eleje óta 798 tweetet írtak felhasználók az Instagram Twitter-profiljára hackeléssel kapcsolatban, ez a szám júliusban csak 40 volt. Többen is panaszkodtak a Redditen keresztül, a Google Trendek szerint pedig jelentősen többen kerestek rá augusztus 8 és 11 közt az „Instagram hack” összetételre.

Az érintettek panaszai szerint megváltoztatták bejelentkezési adataikat, nemcsak az e-mail címet, de a telefonszámot is, ami ellehetetlenítette a fiók visszaállítását. Az újonnan megadott címek jellemzően orosz doménekre vezettek, ezért oroszokkal hozzák összefüggésbe a támadásokat.

Egyelőre nem tudni, hogy a hackerek hogyan szereztek hozzáférést a fiókokhoz, vagy hogy egy nagyobb kiterjedtségű, koordinált támadásról van-e szó. A megtámadt profilok közt számos olyan több ezer követővel rendelkező, szponzorokkal is együtt dolgozó influencer van, akiknek befolyásolhatja a partnerségeit a támadás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik